Председник Народне странке Вук Јеремић у покушају да оправда свој боравак у швајцарским Алпима, открио је јавности да ради за страни инвестициони фонд „Partners group“, али је заборавио да каже колико пара зарађује и како се тог посла „докопао“

printscreen
printscreen

Јеремић је реагујући на текстове у медијима, који су информисали јавност о томе како он ужива на Алпима у Швајцарској и одатле дели политичке лекције политичким противницима у Србији, случајно или намерно открио да ради за један страни инвестициони фонд (Partners Group) и да у Швајцарској није на одмору већ пословно.

printscreen
printscreen

Јеремић се, међутим, није сетио да објави, колико пара зарађује „у борду једног од највећих инвестиционих фондова на свету“. Није открио ни то како се дочепао тог посла, да ли док је био министар спољних послова Србије или као председавајући Генералне скупштине УН.

Да је „послован човек“, Јеремић није пријавио ни Агенцији за борбу против корупције, јер у последњем извештају о имовини и приходима који је тој институцији предао још 25. јануара 2016. године, нема података о запослењу у поменутом фонду, као ни о приходима које по том основу остварује.

Printscreen acas.rs
Printscreen acas.rs

Информер, али и други медији, у више наврата Јеремићу је постављао питања одакле му милиони за кампању и од којих прихода живи, али овај члан борда „једног од највећих инвестиционих фондова на свету“ никада није дао одговор.

Извор: informer.rs