Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић прва је западна државница која је честитала изборну победу руском колеги Владимиру Путину. Штавише, Китаревићева је поручила како се нада да ће Путин ускоро посетити Хрватску

Фото: Танјуг/Рас Србија
Фото: Танјуг/Рас Србија

ББЦ и агенција Франс Прес тврде да руском председнику до Колинде, још није стигла нити једна честитка са Запада. Досад су му честитали председници Србије, Кине, Казахстана, Белорусије, Кубе, Венецуеле…

Колинда Грабар-Китаровић је у поруци Путину поручила како јој је „особито задовољство у име држављана Републике Хрватске и у особно име“ честитати на победи на председничким изборима.

– За унапређење и јачање односа између Републике Хрватске и Руске Федерације, које вежу и снажне историјске везе, постоје добри услови и добра перспектива – написала је хрватска председница и додала како је уверена да ће они бити искоришћени за „остваривање плодоносне сарадње у целом низу подручја важних за добробит наших грађана“.

Грабар-Китаровић прошле је године била у службеној посету Русији.

– Изражавам наду како ће се Ваш узвратни посет Републици Хрватској моћи остварити у скорој будућности – казала је хрватска председница у честитки.

Извор: informer.rs