Лидер ЛДП Чедомир Јовановић превазишао је самог себе најновијом изјавом за ТВ Косово да Руси стоје иза убиства Оливера Ивановића.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

Коментаришући ситуацију на Косову и преговоре Београда и Приштине, Јовановић је изнео закључак да је једино логично да је Москва желела да поквари мир за који се залаже председник Александар Вучић тако што је направила хаос убиством овог политичара. Као пример који то доказује навео је наводни покушај државног удара у Црној Гори иза којег стоје руске обавештајне службе, а чији је једини циљ да отерају западне земље са Балкана.

КОПИРАО ЧАНКА

У вези са убиством Оливера Ивановића, истиче лидер ЛДП, неспорна је једино чињеница да се још не знају починиоци.

Ђукановић: Намерно није рекао Руси, него они који су правили хаос у Црној Гори, јер жели да баци сенку сумње без доказа

– То значи да је јасно ко су починиоци. То значи да нема никакве везе са етничким сукобом и да не постоји ниједан нормалан разлог због којег би неки Албанац отишао и убио Оливера Ивановића. Оливер Ивановић је убијен да би се пореметили односи Београда и Приштине, Тачија и Вучића и шансе да се створи овде мир. А ко иза тога стоји? Па они којима је у интересу лудило у односима Србије и Косова, Србије и Босне и Херцеговине, исти они који су у Црној Гори у хаосу тражили шансу за себе – рекао је Јовановић током боравка у Приштини за ТВ Косово очигледно упирући прстом у Москву.

Ову тезу, да подсетимо, први је изнео председник ЛСВ Ненад Чанак, и то непосредно након убиства Ивановића, рекавши да је убица обично онај ко први изјави саучешће и да у свему постоји руски интерес.

Анђелковић: Уместо што прича глупости, боље би било да исприча зашто је рушен објекат у Шилеровој, ту је експерт

Члан скупштинског Одбора за безбедност Владимир Ђукановић за Српски телеграф каже да би било добро да, пошто Јовановић има нека сазнања, лепо то подели и са надлежним органима.

– Тако би могао да помогне истрази и да не прича о мистификацији, него да каже конкретно – ако мисли на Русију, да каже да је Русија и да видимо како ће реаговати руска влада. Намерно није рекао Руси, него они који су правили хаос у Црној Гори јер жели да баци сенку сумње на Руску Федерацију без обзира на непостојање доказа – уверен је Ђукановић.

КВАРЕЊЕ ОДНОСА

Аналитичар Драгомир Анђелковић додаје да лидер ЛДП о убиству не зна ништа, али да жели да поквари руско-српске односе:

– Јовановић прича глупости. Уместо тога, боље би било да нам објасни ко је ликвидирао људе који су могли да буду ухапшени у операцији „Сабља“, ко је рушио објекат у Шилеровој и зашто. Ту је експерт.

Сматра да смо изгубили Косово

Јовановић је у интервјуу поновио став да је Србија своју трагичну причу као држава на Косову окончала 1999.

– Нама не треба однос са Косовом у ком ћемо ми само заменити ровове. Не треба нам Косово које ће постати чланица УН, а ми онда са Косовом бити у неком новом сукобу пет, 10 или 15 година – наводи лидер ЛДП.

Извор: republika.rs